Tym razem w czekoladowych babeczkach zostało zatopione nie tylko serce ale też pastylka miętowa After Eight .
Przepis dla miłośników mięty i czekolady
Składniki
2 i 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
3/4 szklanki brązowego cukru(może być biały )
1/2 kostki masła rozpuszczonego i ostudzonego
2 jajka
1 szklanka maślanki
dodatkowo pastylki czekoladowe
Osobno wymieszać składniki suche i mokre. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką .
Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami trochę ciasta, na to pastylkę i znów ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni .
Szymon bardzo lubi drastyczne sceny, więc najbardziej podobał mu się wystający palec. Ja osobiście preferuję dyńki, które docenił król perfekcji - dziadek Z.
OdpowiedzUsuńNo coz, aby sie nie powtarzac w przyslowiach, powiem "Niedaleko pada jablko od jabloni" ..a dotyczy to zarowno zdolnosci kulinarnych Asi jak rowniez Krolowej Perfekcj...po dziadku Z....
OdpowiedzUsuń