BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

czwartek, 4 sierpnia 2011

Różane babeczki z migdałami


Przepis na różane babeczki z migdałami :

Składniki:
  • 200 g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g zmielonych migdałów
  • szczypta soli
  • 2 duże jajka
  • 300 g jogurtu naturalnego 
  • 100 g cukru
  • 90 ml oleju roślinnego 
  • 90 ml wody
  • 60 ml wody różanej
  • 60 ml soku z cytryny 
Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, dodaj migdały. Ubij jajka i jogurt, cukier i olej oraz sok z cytryny. Dodaj suche składniki, nie przerywaj mieszania dopóki masa nie będzie gładka i kremowa. Włóż ciasto łyżką do papilotek ( ja zaopatrzyłam się już w profesjonalny dozownik - to zdecydowanie ułatwia pracę, przy tym nie brudzi foremek ). Wstaw na 20 min, do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Zrób lukier mieszając wodę różaną z cukrem pudrem !




   Różyczki z tortowego bukietu tak podobały się obserwatorom bloga , że postanowiłam wykorzystać je przy kolejnym zamówieniu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz