Przepis na różane babeczki z migdałami :
Składniki:
- 200 g mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g zmielonych migdałów
- szczypta soli
- 2 duże jajka
- 300 g jogurtu naturalnego
- 100 g cukru
- 90 ml oleju roślinnego
- 90 ml wody
- 60 ml wody różanej
- 60 ml soku z cytryny
Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, dodaj migdały. Ubij jajka i jogurt, cukier i olej oraz sok z cytryny. Dodaj suche składniki, nie przerywaj mieszania dopóki masa nie będzie gładka i kremowa. Włóż ciasto łyżką do papilotek ( ja zaopatrzyłam się już w profesjonalny dozownik - to zdecydowanie ułatwia pracę, przy tym nie brudzi foremek ). Wstaw na 20 min, do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Zrób lukier mieszając wodę różaną z cukrem pudrem !
Różyczki z tortowego bukietu tak podobały się obserwatorom bloga , że postanowiłam wykorzystać je przy kolejnym zamówieniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz